Op verplaatsing bij Massenhoven zette Noordstar de derde periode uitstekend in; het behaalde een (derde opeenvolgende!) ruime zege, de 1-7 uitslag sprak boekdelen. De Noordstarsupporters (die op verplaatsing weer in overtal waren) verkleumden wel van de koude maar konden zich regelmatig opwarmen aan een doelpuntje, ze hebben zich de verplaatsing (ondanks het WK veldrijden) niet beklaagd.Trainer Nico Derijck startte met Bart Hoefkens, Luc Wouters, Peter Engels, Filip Mertens, Mathias Tubex, Jef Van De Water, Jonas Donckers, Robin Van Beek, Joris Engels, Davy Derboven en Joeri Helsen.Reserven waren Philip T'Syen, Thijs Lambaerts, Jo Baetens en Jan Van de Water.Op een hard bevroren veld was het voor beide ploegen moeilijk voetballen, de eerste helft zou gelijkopgaand verlopen. Alleen Noordstar creëerde voorlopig kansen: Jef trapte in één tijd over (2'), Jonas trapte hard net naast (3'), Joeri kwam net te laat (13'), Davy was alleen door maar had de bal (iets te opvallend) met de hand meegenomen en kwam goed weg zonder geel karton (15'). Massenhoven prikte tegen met een vrijschop (gepakt door Bart), een kopbal (net naast) en een verre trap (Bart klemvast). Noordstar gaf niet af: Davy trapte eerst uit stand net naast de rechter kram (23'), daarna trapte hij (op assist van Jonas) van aan de 16m over doel (25'). De treffer die al lang in de lucht hing viel dan toch; mooie actie van Joris op rechts en bal naar Jonas Donckers, die trapte ineens naar doel en het leer verdween (al dan niet via een lichte deviatie van Joeri?) in de linkerhoek, 0-1 (37'). Drie minuten later zat Noordstar helemaal op rozen; een verre trap van doelman Bart en Jonas Donckers met de bal aan de haal en alleen voor doel, van uit een scherpe hoek trapte hij mooi naast de keeper en 0-2 (40').Een scharniermoment vijf minuten na de rust toen de thuisploeg eerst de paal trof en Bart de rebound goed afweerde en zo de aansluitingstreffer verhinderde. Aan de overkant zou Noordstar daarna in minder dan twintig minuten tijd vier keer raak schieten. Joris rukte centraal op, behield het overzicht en zette Joeri Helsen alleen voor doel, die bleef kalm en 0-3 (54'). Tien minuten later een bijna-kopij; weer Joris die diep speelde, Joeri Helsen was net iets sneller dan de doelman en 0-4 (64'). Precies één minuut later werd de bal in de 16m perfect breed gelegd voor de voeten van de ingevallen Philip T'Syen, die liet de doelman kansloos en 0-5 (65'). De thuisploeg zette Bart toch nog eens aan het werk (op vrijschop) en scoorde wat later zowaar nog tegen ook; bal aan de tweede paal goed teruggelegd en van kortbij onhoudbaar naast Bart, 1-5 (70'). Geen twee minuten later zette Noordstar weer orde op zaken; lage vrijschop van Philip op rechts, en Joris Engels die de bal in één tijd hard en laag in de rechterbenedenhoek trapte, 1-6 (72'). Noordstar vond het welletjes en drong daarna niet echt meer aan. Plezant hoogtepunt was de gele kaart voor Filip Mertens die daarmee zijn derde pakte en er dus volgende week niet bij zal zijn, maar echt slecht kwam dat blijkbaar niet aan. Ook invaller Thijs Lambaerts haalde zijn gram nog: eerst kopte hij van kortbij nog wel net over (87'), een minuut later mocht hij op (alweer) uittrap van doelman Bart alleen op weg naar doel en lobte hij de uitkomende doelman perfect, 1-7 (88'). In de slotseconden verhinderden de vingertoppen van de keeper op vrijschop van Jonas nog een volgend feestje, zo was het ook wel (heel) mooi geweest. De Noordstaraanhang werd nu al drie matchen op rij verwend, sommigen dromen stiekem van het derde periodekampioenschap..... [i]Verslag: BM[/i]